Kappsegling

Välkommen till Träslövsläge där du kan testa dina seglingskunskaper på våra öppna vatten precis utanför hamnen!

Kappseglingar

2013
Årets kappseglingssäsong har varit intensiv i klubben. Våra lokala seglare har varit väldigt aktiva under torsdagarnas kvällsseglingar, totalt har 16 båtar deltagit vilket är en stor del av båtarna med mast i hamnen.

Arrangeringen av regattor i år innefattade två stycken, ett för C55:or och K2, tvåmansracet för kölbåtar. C55:ornas race avgjordes tidigt på säsongen. K2 gick i slutet av augusti och bjöd även i år på en underbar seglingsdag som inramades av trevligt socialt umgänge både kvällen innan i Läjet och, efter lördagens segling, inne på Klöven hos VSS. Tyvärr, trots det höga antalet kappseglingssugna i klubben, så nådde inte deltagarantalet upp till det önskade. Men vi hoppas på att seglingen återkommer nästa år och att vi då kan mobilisera fler lokala förmågor, och även locka fler "utsocknes"!

2012

Under 2012 arrangerades en segling i samarbete med Varbergs Segelssällskap, K2. Det var ett tvåmans race i köl båtar på en havsbana. Regattan invigdes med en gemensam middag i Träslövsläge på Restaurang Hamnbryggan på fredagen, frukost serverades i TBS klubbhus innan start på lördag. Efter väl genomförd segling med målgång i Varberg var det dags för en kräftskiva.

2011

Vi stod som värdar för kölbåtsseglingen Hallandsseglingen som gick av stapeln den 11 juni. Den 12-14 augusti kom C55:orna hit igen, då för sitt SM.

Kvällsseglingarna återupptogs. De arrangerades en gång i veckan med uppstart början av juni.

2010

Vi arrangerade "bara" distriktsmästerskapet för C55 i år. Det har redan blivit en tradition att C55:orna kommer till Träslövsläge för att göra upp om detta "Västkust-mästerskap".

2009

Detta år arrangerades inte mindre än tre kappseglingsevenemang i Träslövsläge. I juli hölls SM för IF-båtar och kort därefter gick VM för Zoom8 av stapeln. Kappseglingssäsongen rundades av med ett distriktmästerskap för C55 i september.

Tack alla funktionärer, kappseglare och åskådare för ert engagemang!

Det krävs många timmar av ideellt arbete från klubbens medlemmar för att få ihop ett seglingsevenemang. Kom ihåg att funktionärsskap på en regatta räknas som arbetsdag för TBK-medlemmar!

Besök gärna våra sponsorers hemsidor