Segling

Träslövsläges Båtsällskap är en ideell förening som anordnar olika typer av evenemang med anknytning till småbåtshamnen i Träslövsläge. Bland evenemangen märks bland annat segeltävlingar och seglarskola.

Verksamhetsberättelse 2016
505-jollarna har verkligen efter deras mästerskap 2014 funnit Träslövsläge som en favorit, de började sin säsong även 2016 med ett träningsläger hos oss. Ett trevligt inslag i hamnen som livar upp och folk blir nyfikna.

Hallandsseglingen genomfördes i Träslövsläge 11-12/6, tyvärr var det inte så många startande båtar, det blev 10st till slut. Vi seglade på en spännande bana utanför Träslövsläge och Varberg. På kvällen samlades vi för lite grillning och prisutdelning samt diskussioner om den kluriga vinden.

Den 27-28/8 stod vi som arrangör av en delsegling i Laser-klassens GP-serie. En segling som samlade 64 jollar som gjorde upp om placeringarna i tre olika klasser. Det var rättvisa och bra förhållanden under hela helgen. Samtliga seglare var mycket nöjda med vårt arrangemang och berömde vår klubb och dess funktionärer efter 6 genomförda seglingar. Tack vare våra sponsorer kunde vi också presentera ett prisbord utöver det vanliga.

K2 – kappsegling med två personer i besättningen oavsett båtstorlek genomfördes första helgen i september. 10st båtar kom till start efter att vi på fredagen hade samlats i Läjet och även ätit en gemensam frukost på lördagen innan start. Efter målgången i Varberg samlades vi på kvällen i deras klubbstuga på Klöven och avverkade den traditionella kräftskivan.
Kvällsseglingarna har blivit en populär torsdagsaktivitet och i år har det varit fler som inte har egen båt eller inte vill segla själva som har varit med ändå på andras båtar. Totalt 10 olika båtar har deltagit och som mest var vi 7st båtar som var med samtidigt. 13 seglingar genomfördes under säsongen.

Seglarskolan var igång vecka 27-30 med en ganska bra uppslutning av elever. Som vanligt kan man inte riktigt lita på vädret i Sverige då det gärna blir både blåsigt och blött vissa dagar och segling med nybörjare inte blir tillräckligt säkert. Vår duktiga instruktörer råder dock bot på sådana dagar och sysselsätter eleverna med aktiviteter på land som har med segling och sjövett att göra.
Vi tackar våra instruktörer för en väl genomförd seglarskola.